Mencari Perancang Harta Islam

Posted on Feb 22 2010 at 09:09:06 AM in Entrepreneurship

Syarikat As-Salihin Trustee Berhad memerlukan Perancang Harta Islam samada sepenuh masa atau separa masa. Tugas utama Perancang ialah memberi penerangan akan kebaikan-kebaikan perancangan harta. Bentuk perancangan harta ialah merancang pembahagian harta kepada anak-anak, isteri, ibu-bapa dan kepada pihak-pihak lain seperti kepada bukan waris (anak angkat) dan sedekah. Ini bagi mempastikan rancangan pembahagian harta dapat dilaksanakan dengan lancar semasa kita sihat dan hidup. Alat-alat perancangan harta yang akan diperkenalkan ialah wasiat, hibah, pra-hibah, amanah dan pengagihan harta sepencarian.

 

Usahawan yang berminat menjadi Perancang Harta islam akan diberi hibah sebanyak 30%-40% setiap kaedah perancangan harta yang dimiliki oleh orang-orang Islam. Secara purata bayaran bagi menyediakan surat wasiat ialah RM1,400 (termasuk kos penyediaan surat wasiat, penyimpanan surat wasiat seumur hidup di syarikat as-salihin dan melantik as-Salihin sebagai wasi) dan anda akan mendapat komisyen RM300-RM400. Bayangkan jika anda dapat memperkenalkan kepada 10 orang sebulan, bermakna pendapatan sebulan ialah RM3,000-RM4,000 tanpa pelaburan dan risiko.

 

Sila hubungi mansid@yahoo.com atau layari http://www.as-salihin.biz/ untuk maklumat lanjut mengenai produk perancangan harta daripada As-Salihin Trustee Bhd. Syarikat as-Salihin adalah sebuah syarikat terbesar di Malaysia yang pakar mengenai sistem perancangan harta orang-orang Islam.

 

Pendapatan bulanan tidak terhad kerana ia bergantung sepenuhnya kepada anda. Tidak ada modal dalam perniagaan ini kecuali kos latihan RM420 untuk menjalani latihan selama 3 hari.

 

Seandainya anda ingin mendapat penerangan lanjut mengenai faedah-faedah menjadi Perancang Harta Islam sila layari blog Perancang Harta Islam.

  Article Information
Author: mansid
Created: Feb 22 2010 at 09:09:06 AM
Updated: Feb 26 2010 at 11:06:44 AM
Language: Malay

  Share
Stumbleupon
Digg
Delicious
Reddit